Gelato italialainen jäätelö

Italialaisen gelaton historia ulottuu 1500-luvun loppupuolelle. Espanjan kuninkaan vierailun kunniaksi järjestetyissä juhlissa tarjottiin kermaista jäädytettyä jälkiruokaa ja näin gelato oli syntynyt!

Gelatokojut ilmestyivät Italian katukuvaan 1900-luvun alkupuolella ja gelaton suosio oli taattu!


Gelato vs. tötteröjäätelö

Gelato on omanlaisensa jäätelö, jolla on tarinan lisäksi oma tyylinsä. Jos verrataan gelateriasta ostettua italialaista jäätelöä ja jäätelökioskista ostettua tötteröä, ero kahden tyylin välillä on helppo huomata.

Gelaton koostumus on pehmeä, hiukan venyvä ja tiivis. Tötteröjäätelön pehmeys on erilaista, koostumuksessa on enemmän ilmaa ja jäätelö sulaa herkemmin. Erot näiden kahden jäätelötyylin välillä muodostuvat suurimmaksi osaksi raaka-aineiden, valmistusmenetelmän ja säilytyksen eroista. Perinteinen gelato tehdään maitoon ( meillä gluteenittomaan kauramaitoon), tötteröjäätelöt useimmiten kermaan.




#

Makuvaihtoehdot ja raaka-aineet

Kaikki valmistamamme gelatot ovat kauramaitopohjaisia ja täysin vegaanisia, eli niissä ei ole käytetty mitään eläinperäistä raaka-ainetta, kuten lehmänmaitoa, kermaa, hunajaa tai kananmunia. Sorbetit saavat makunsa kotimaisista marjoista ja tuoreista yrteistä.

Suosituimmat tuotteemme:

  • Suolakaramelli-gelato
  • Mansikka-basilikasorbetti
  • Pistaasigelato
  • Suklaasorbetti
  • Sitruunasorbetti
  • Uuniomenagelato
  • Lattegelato
  • Nougat
  • Lakritsi

Jäätelömaut vaihtelevat sesongin mukaan. Jotkut maut ovat selkeästi kausituotteita, kun taas kestosuosikkeja on yleensä hiukan varastossa.